10 °C Antwerpen, BE
zondag 4 februari 2024
10 °C Antwerpen, BE
zondag 4 februari 2024

Prachtig cadeau voor Mathilde: “het was de eerste keer”

Prachtig cadeau voor Mathilde: “het was de eerste keer”

Michel Gronemberger – Koninklijk Paleis

De 25ste huwelijksverjaardag van koning Filip en koningin Mathilde zal niet zomaar voorbij gaan. naar aanleiding van het jubileum zal er een bijzondere munt verschijnen…

Ter ere van het zilveren huwelijk van Filip en Mathilde wordt er een unieke herdenkingsmunt uitgegeven. Niet in het zilver, zoals je zou verwachten, maar wel in goud.

Het is niet de eerste keer dat er een gouden munt wordt uitgegeven van onze koninklijke familie: “Vorig jaar werd er al een gouden munt uitgegeven naar aanleiding van de 50ste verjaardag van koningin Mathilde”, lezen we in Het Belang van Limburg.

“Het was toen de eerste keer dat de portretten van Filip en Mathilde samen te zien waren op een gouden herdenkingsmunt, zij het ‘gescheiden’ op de kruis- en muntzijde.” Hoeveel kost zo’n munt?

De munt ter ere van de 25ste huwelijksverjaardag van Filip en Mathilde heeft een waarde van 12,5 euro. Ons koningshuis zal niet als enige gevierd worden met dergelijke herdenkingsmunt…

Naast deze van ons koningspaar worden er nog meer herdenkingsmunten uitgegeven, met onder meer aandacht voor de schilder James Ensor, de stripfiguur Lucky Luke en Team Belgium op de Olympische Spelen in Parijs.

En zo kunnen alle liefhebbers van ons koningshuis een prachtig cadeau in huis halen met de beeltenis van ons koningspaar.

Royalty 24/7