12 °C Antwerpen, BE
zondag 4 februari 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 4 februari 2024

Lutgart Simoens overleden

Foto: VRT

Zondagavond raakte bekend dat radio-icoon Lutgart Simoens overleden is. De ereburger van Edegem was 92 jaar en presenteerde 23 jaar lang één van de populairste radioprogramma’s van ons land: ‘Vragen Staat Vrij’. Elke zondagavond tussen 20 en 23.30 uur hoorde je de zachte en warme stem van Lutgart Simoens bij Radio 2.

Het programma maakte zij vanuit Antwerpen, daar kwamen wekelijks heel wat brieven met verzoekjes binnen. Lutgart nam haar tijd voor de luisteraars van haar programma en presenteerde ook ‘Platenpoets’ op vrijdagvoormiddag. Elke week kwam Armand Pien langs in de studio, goed voor een weerbabbel van bijna een half uur. De weerman voorspelde niet alleen het weer in eigen land, maar er was wekelijks ook aandacht voor de populaire vakantiebestemmingen.

Lutgart Simoens is zonder twijfel één van de meest legendarische radiomensen aller tijden. Zij mocht in 1984 koningin Fabiola interviewen, dat interview was destijds in haar programma ‘Platenpoets’ te horen. Mogelijk worden er vandaag nog fragmenten van dat interview op Radio 2 uitgezonden.

Royalty 24/7