13 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

“Koningin Paola heeft geheim onthuld”

“Koningin Paola heeft geheim onthuld”

Foto: Photo News

Koning Albert en koningin Paola trokken op 9 juni naar de stembus. Maar daarbij liep het even fout voor Paola. Wat was er aan de hand?

Onze voormalige koningin had het nuttig gevonden om op haar gezegende leeftijd van 86 jaar een geheugensteuntje mee te nemen. Op een serviette had Paola haar keuze genoteerd. Maar mag dat wel?

Uiteraard mag je een geheugensteuntje meenemen, maar bij normale burgers is het natuurlijk weinig waarschijnlijk dat er een hele persmeute klaarstaat om foto’s te nemen van de stembusgang. En hier was voor iedereen duidelijk wat Paola op haar serviette had genoteerd. Zeker wanneer Paola even haar neus afveegde met haar serviette. Op wie bracht onze voormalige koningin haar stem uit?

Paola had op haar serviette ‘MR’ geschreven en ‘2 Wilmès’, verwijzend naar stemmenkanon Sophie Wilmés die na haar passage als premier van ons land ongekend populair is gebleven in Wallonië. Ook ‘Tête de liste’ stond nog op het geheugensteuntje van koningin Paola vermeld. Eén ding is duidelijk…

Vermoedelijk heeft koningin Paola dus niet enkel blauw bloed maar heeft ze ook een blauwe stem uitgebracht op de liberalen van MR, waarbij ze zowel een lijststem als een persoonlijke stem voor Sophie Wilmès zou hebben uitgebracht. En daarmee heeft onze voormalige koningin eigenlijk wel het stemgeheim geschonden. Al zijn de verzamelde persfotografen een verzachtende omstandigheid…

Royalty 24/7