5 °C Antwerpen, BE
dinsdag 26 maart 2024
5 °C Antwerpen, BE
dinsdag 26 maart 2024

“Mathilde moest stoppen na zware val”

“Mathilde moest stoppen na zware val”

PhotoNews

Hoe Mathilde het als koningin en echtgenote van koning Filip doet, kunnen we allemaal volgen. Maar hoe verdiende Mathilde haar centjes voor ze Filip ontmoette?

Mathilde is van opleiding logopediste en in 1995 opende ze haar eigen praktijk in Brussel. “Ze studeert dan ook Psychologie aan de universiteit van Louvain-la-Neuve ‘omdat ze meer wil begrijpen van de mensen’”, lezen we in het boek ‘De macht van Mathilde’ van Jo De Poorter. Dat diploma zou even op zich laten wachten…

“Een jaar na haar huwelijk behaalt ze haar diploma met een scriptie over identiteitsproblemen bij jonge delinquenten”, voegt Jo De Poorter eraan toe in zijn boek over onze koningin. Mathilde blijkt ook een loopje te nemen met de waarheid op haar CV.

“Vanaf 1996 geeft ze logopedielessen aan kinderen met leerproblemen in een school in Sint-Lambrechts-Woluwe. Behalve Frans spreekt Mathilde volgens haar cv ook Engels, Italiaans en zelfs Nederlands.” Maar klopt dat wel?

“Dat zal later iets te hoopvol ingeschat blijken”, voegt Jo De Poorter eraan toe in ‘De macht van Mathilde’. Ook onthult Jo De Poorter de favoriete hobby’s van onze koningin…

“Tennis en zwemmen zijn haar favoriete sporten. Met paardrijden is ze na een zware val gestopt”, onthult Jo De Poorter in zijn boek ‘De macht van Mathilde’.

Royalty 24/7