16 °C Antwerpen, BE
vrijdag 21 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
vrijdag 21 juni 2024

“Prinses Elisabeth moest 40 minuten aanschuiven”

“Prinses Elisabeth moest 40 minuten aanschuiven”

PhotoNews

Wie dacht dat koningskinderen altijd en overal een voorkeursbehandeling kregen, komt bedrogen uit. Prinses Elisabeth stond maar liefst veertig minuten lang in een ellenlange wachtrij. Wat was er aan de hand?

Voor prinses Elisabeth was het op 9 juni de eerste keer dat ze haar stem moest uitbrengen. Ook voor haar broers Gabriël en Emmanuel en zelfs haar zestienjarige zus Eléonore was het de eerste keer dat ze hun democratische plicht moesten vervullen. Vlekkeloos verliep dat niet…

De kinderen van koning Filip en koningin Mathilde wilden van een voorkeursbehandeling niet weten en stonden 40 minuten lang aan te schuiven aan het sportcentrum in Laken waar ze hun stem moesten uitbrengen. Een busje bracht hen van het paleis tot aan het einde van de wachtrij. Maar waarom gingen hun ouders niet mee?

“Koning Filip en koningin Mathilde gingen niet stemmen. Zij zijn vrijgesteld omdat ze onpartijdig en neutraal moeten zijn”, lezen we in Het Laatste Nieuws. Vlekkeloos verliep de stemming trouwens niet voor de koningskinderen…

Zowel prinses Elisabeth als prinses Eléonore vergaten hun identiteitskaart weer mee te nemen na het uitbrengen van hun stem. Bij onze kroonprinses was het een veiligheidsagent die de identiteitskaart terug meenam, terwijl Eléonore de hulp kreeg van een alerte bijzitter die er onze jongste prinses op wees dat ze haar identiteitskaart niet mocht vergeten.

Royalty 24/7