12 °C Antwerpen, BE
dinsdag 9 april 2024
12 °C Antwerpen, BE
dinsdag 9 april 2024

Prinses Elisabeth klaar voor de troon: “Ze werd al getraind vanaf de geboorte”

Prinses Elisabeth klaar voor de troon: “Ze werd al getraind vanaf de geboorte”

Foto: Koninklijk Paleis / Bas Bogaerts

Onlangs verscheen het boek ‘Wij, Elisabeth’ van de Vlaamse koninklijke biograaf Jo De Poorter. In het boek schotelt hij kroonprinses Elisabeth allerlei levenslessen voor, aan de hand van portretten van voormalige en huidige vorstinnen.

Ook koningin Maxima en koning Willem-Alexander komen aan bod. Jo schrijft in zijn boek dat een koningin ook door het stof moet kunnen gaan wanneer er een fout is gemaakt. En daarmee verwijst hij naar de Griekenland-vakantie van het Nederlandse vorstenpaar ten midden van de lockdown.

Jo heeft het boek opgestuurd naar Elisabeth en hij hoopt dan ook dat de kroonprinses het boek op zijn minst eens zal doorbladeren. Al weet hij ook dat de kroonprinses al erg goed voorbereid is op wat haar te wachten staat, schrijft Story.

Elisabeth is al erg goed getraind door haar ouders koning Filip en koningin Mathilde . Vanaf de geboorte wordt ze opgeleid om een fantastische koningin te worden. “Al vanaf de dag dat ze kon lopen werd ze met een schaar in haar hand op een rode loper gezet in de richting van een lintje om dat door te knippen. Zowel wat opleiding als engagement betreft zijn de kinderen van Filip en Mathilde er 100% klaar voor om de troon te bestijgen.”

En dat is heel straf, want uiteindelijk zal slechts één van hen effectief de troon kunnen bestijgen en dat is prinses Elisabeth. En vooral voor prins Gabriël is dat misschien een zure appel waar hij doormoet. De kans dat hij ooit op de troon zal zitten is klein, maar je weet maar nooit wat er gebeurd.

Royalty 24/7