11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 7 juni 2024
11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 7 juni 2024

“Prinses Elisabeth geselecteerd door Amerikaans ministerie”

“Prinses Elisabeth geselecteerd door Amerikaans ministerie”

Foto: Koninklijk Paleis / Bas Bogaerts

Prinses Elisabeth ruilt vanaf deze zomer het Lincoln College van de universiteit van Oxford om voor de prestigieuze universiteit van Harvard. Wat gaat onze kroonprinses daar studeren?

Elisabeth is geslaagd voor de toelatingsproeven tot de master in ‘Public Policy’ en trekt dus naar Boston in de Verenigde Staten om er aan Harvard te studeren. Wat houdt die studie concreet in?

Elisabeth zal er tijdens haar studies leren hoe de politiek werkt en wat een regering kiest wel of niet te doen. Ligt dat in lijn met wat Elisabeth studeerde aan Oxford?

Onze kroonprinses studeerde in Engeland aan het Lincoln College geschiedenis en politiek. “Haar tweejarige master in Boston wordt een aanvulling op die universitaire opleiding”, lezen we in Het Laatste Nieuws. En de krant onthult ook nog een leuk weetje over prinses Elisabeth…

“Elisabeth werd ook geselecteerd voor een zogeheten Honorary Award van het Fulbright Program, het internationale uitwisselingsprogramma voor onderwijs van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken”, voegt Het Laatste Nieuws eraan toe.

Royalty 24/7