-1 °C Antwerpen, BE
maandag 8 januari 2024
-1 °C Antwerpen, BE
maandag 8 januari 2024

“Prins Gabriël betrapt op leugen”

Dat is durven!

Koning Filip - Mathilde - Elisabeth - Gabriel - Emmanuel -Eleonore
Foto : Photo News

Prins Gabriël groeit op in één van de meest gemediatiseerde gezinnen van België. En nu blijkt dat de oudste zoon van koning Filip en koningin Mathilde betrapt werd op een leugen…

Vooral nadat hun vader gekroond werd tot koning kwamen de kinderen van Filip en Mathilde meer in het openbaar. Gabriël was nog maar toen jaar toen Filip koning van België werd op 21 juli 2013.

En Gabriël was al meteen aanwezig bij de eerste officiële buitenopdracht van koning Filip in de zomer van 2013. Op het EK hockey in Boom voelde Gabriël zich plots erg ongemakkelijk…

Koning Filip nam zijn oudste zoon mee omdat die toen zelf ook aan hockey deed. Maar toen kreeg Gabriël een pijnlijke vraag voorgeschoteld. Hoeveel doelpunten had de jonge prins het afgelopen seizoen gescoord?

Aarzelend antwoordde Gabriël ‘42’, maar meteen corrigeerde zijn vader hem: “’Hoezo? Je hebt er toch 72 gemaakt?’ Ja, knikte de jongen, ‘maar ik wilde niet opschepperig overkomen’”, werd al meteen duidelijk met welke waarden koning Filip en koningin Mathilde hun kinderen hadden opgevoed.

Royalty 24/7