9 °C Antwerpen, BE
zaterdag 17 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
zaterdag 17 februari 2024

Hoe wordt de keuze van een man bepaald voor Prinses Elisabeth?

Hoe wordt de keuze van een man bepaald voor Prinses Elisabeth?

Foto: Bas Bogaerts

Tot nu toe is prinses Amalia nog altijd vrijgezel. Ze heeft in het verleden wel al eens vriendjes gehad, maar geen enkele relatie hield stand. Het zou mooi zijn mocht ze ooit de troon kunnen bestijgen met een man aan haar zijde, maar laten we de kroonprinses vooral niet opjagen.

In België gaat het er in ieder geval helemaal anders aan toe. Daar staat liefde, passie en verliefdheid niet centraal bij het vinden van een man voor kroonprinses Elisabeth. Hij moet vooral geschikt zijn om mee het land te regeren.

En dat is toch even schrikken. Je wil toch niet je leven delen met een man waar je niet verliefd op bent, of waar je geen klik mee hebt.

Er zijn heel wat voorbeelden van prins-gemalen die dat niet konden en die opstandig werden, schrijft Story.

Zonder een flinke dosis zelfvertrouwen geraak je er niet. Maar het kan. Camilla is daar een mooi voorbeeld van. “Die heeft jarenlang 20 kilometer achter toenmalig kroonprinses Charles aangelopen en was op een bepaald moment zelfs bereid de ‘hoofd-bij-vrouw’ van de prins te zijn toen hij getrouwd was. Als je zo oké bent met jezelf als Camille en jezelf zo kunt wegcijferen, dan kun je plaatsnemen naast iemand die altijd als eerste gezien wordt”, klinkt het bij Jo De Poorter, Belgisch Royaltywatcher.

Royalty 24/7