3 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 januari 2024
3 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 januari 2024

Doet koning Filip in 2030 troonsafstand?

Doet koning Filip in 2030 troonsafstand?

Foto: Koninklijk Paleis / Bas Bogaerts

Als het van Jo De Poorter, Belgisch Royaltywatcher afhangt, dan zit kroonprinses Elisabeth binnen 8 jaar op de troon van België. Wat hem betreft mag koning Filip in 2030 gerust troonsafstand doen.

“Dat jaar is symbolisch en praktisch. België bestaat dan 200 jaar, dat is een betekenisvol moment en Filip is dan echt wel pensioengerechtigd met 70 jaar. Elisabeth heeft dan op haar 29e de kans gekregen om goed te studeren, veel te oefenen en misschien ook een privéleven uit te bouwen en een partner te vinden”, klinkt het in Story.

Queen Elizabeth is een mooi voorbeeld voor de vele koninginnen overal ter wereld. Zij is een goede koningin kunnen worden omdat ze lang de kans heeft gekregen om haar vak uit te oefenen, schrijft Story nog.

Filip zou dus beter de eer aan zichzelf laten en zijn dochter de kans geven om als koningin te groeien. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Eenmaal op de troon, is het moeilijk om eraf te geraken, weet Jo. “Als je het echt als een vak beschouwt en als iets waarvan je wilt dat het nog jaren blijft bestaan, dan moet je jonge mensen de kans geven er iets van te maken.”

Royalty 24/7