18 °C Antwerpen, BE
vrijdag 2 augustus 2024
18 °C Antwerpen, BE
vrijdag 2 augustus 2024

Prachtig eerbetoon voor koning Filip: “allemaal dankzij koning Charles”

Prachtig eerbetoon voor koning Filip: “allemaal dankzij koning Charles”

Michel Gronemberger – Koninklijk Paleis

Onverwacht kreeg koning Filip een prachtig eerbetoon van de Britse koning Charles. Wat was er gebeurd?

Toen de Britse koning de nieuwe Britse premier Keir Starmer ontving op Buckingham Palace merkten Belgische royaltywatchers één opvallende foto op in de kamer…

Een staatsieportret van koning Filip en koningin Mathilde was zichtbaar in beeld op de foto die het paleis vrijgaf. Koning Charles schudt premier Starmer de hand en ons koningspaar blijkt ongemerkt aanwezig in de kamer. Althans op foto. Waarom stond die foto daar?

“Onder staatshoofden is het de gewoonte dat ze bij ontmoetingen elkaar een fotokader van zichzelf cadeau doen”, verduidelijkt royaltyjournalist Wim Dehandschutter in Het Laatste Nieuws. “Die worden dan uitgestald in een belangrijke ruimte.” Ons koningspaar vertoeft er in belangrijk gezelschap…

“In deze kamer in Buckingham Palace staan ook onder anderen de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia en de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima”, voegt Wim Dehandschutter eraan toe in Het Laatste Nieuws.

En zo waren koning Filip en koningin Mathilde ‘stille getuigen’ van de eerste handdruk tussen koning Charles en Keir Starmer.

Royalty 24/7